palmolive productfotografie splash cgi

Meer Informatie

Op deze pagina vind jij informatie over de soorten productfotografie die ik doe, wat belangrijk is om het juiste resultaat te krijgen en de maximale afmetingen van je producten. Tarieven variëren afhankelijk van de complexiteit van je producten en wat voor soort content jij nodig hebt. Om het tarief te kunnen bepalen kan je mij het beste contacteren en je producten laten zien aan mij. Mijn fotografie is onderverdeeld in 4 categorieën:

1. Op Wit

De eenvoudigste en goedkoopste optie zijn foto’s van simpele producten op een witte achtergrond met (of zonder) een simpele schaduw. Inclusief nabewerking. Deze foto’s zijn ideaal voor je webshop. Hier zie je een voorbeeld:

productfotografie op wit
productfotografie op wit

2. Op Kleur

Daarnaast maak ik foto’s op gekleurde achtergronden. Deze vrolijke foto’s zijn ideaal voor je social media maar natuurlijk ook voor je webshop om een product extra mooi in het zonnetje te zetten. Hier is de prijs afhankelijk van de complexiteit van je producten. Deze foto’s zijn natuurlijk ook inclusief nabewerking. Een voorbeeld op een roze achtergrond die perfect bij het product past:

kleurrijke productfotografie
kleurrijke productfotografie

3. High-End

De derde categorie zijn extra mooie foto’s met speciale effecten – denk aan zwevende producten, vloeistof, extra mooie spiegelingen – en waar de nabewerking een bijzonder grote rol speelt. Een foto in deze categorie kan makkelijk een dag of meer in beslag nemen.

high-end splash productfotografie
high-end productfotografie

Sommige dingen zijn makkelijker in 3D software te realiseren dan in het echt. Ik heb een achtergrond als cgi artist, hier maak ik dan ook gebruik van en combineer ik foto-elementen met cgi-elementen. De Palmolive fles in de foto hierboven is bijvoorbeeld gefotografeerd maar de vloeistof en de achtergrond zijn digitaal. Hieronder zie je een voorbeeld van een “foto” die compleet door middel van cgi gemaakt is:

cgi zwevend productfotografie
cgi productfotografie

4. 3D Animatie

Als ik iets compleet in mijn 3D software heb gemaakt kan ik het ook animeren, dat is het mooie aan cgi. Korte filmpjes met je product(en) zijn ontzettend leuk voor bijvoorbeeld Instagram, zoals deze tictac “smaakontploffing”:

tictac 3d animatie

Een Duidelijk Plaatje

In alle gevallen is het belangrijk om van tevoren te bespreken wat voor eindresultaat jij voor ogen hebt. Bij categorie 3 en 4 is dat extra belangrijk. Hier heb ik veel aan bijvoorbeeld een schets, voorbeeldplaatje(s) of een storyboard die jij als inspiratie of referentie aanlevert. Hoe duidelijker wij jouw visie van tevoren krijgen hoe beter ik mijn tijd efficiënt kan inzetten om voor jou de mooiste foto(s) of animatie(s) te maken.

Afmetingen

In mijn studio passen producten die tot 30 cm hoog en 20 cm breed zijn. Dat geldt ook voor foto’s waar meerdere producten op te zien zijn, als deze samen groter zijn dan deze afmetingen past het helaas niet in mijn studio.

Lees hier meer over de levering en betaling.